Tilmeld dig

HOLD TILMELDING

Her finder du en liste over komplette og meget praktiske svar. Glem ikke, vores eksperter er bedst placeret til at besvare dine spørgsmål.
Er jeg i stand til at have køretimer i min egen / familie- eller vennebil?
Under visse omstændigheder vil kunder muligvis modtage lektioner i deres egen / familie køretøj. Dette er en god idé, hvis bilen skal bruges til en kørerprøve. Det er også en god idé, når en elev har en ny bil og ønsker at gøre sig bekendt med den inden licens. Safe Drive Driving School er i stand til at tilbyde kunderne træning i deres køretøj, forudsat at køretøjet er registreret, vejdygtigt og omfattende forsikret. Før enhver træning, der gennemføres i kundens køretøj, bør instruktøren inspicere køretøjet for dets trafiksikkerhed. Inspektionen skal omfatte, men er ikke begrænset til, en kontrol af følgende emner; registreringsmærket er gyldigt, aktuelt, intakt og vises korrekt køretøjet er omfattende forsikret, og kundens forsikringsselskab får besked om, at det vil blive brugt af en kørelærer til at gennemføre træning i

● Dækkene:
● er korrekt oppustet (lufttryk skal mindst afspejle producentens anbefaling).
● har passende trin på slidbanen er ikke beskadiget
● alle indikatorer, forlygter og bremselys fungerer sæder og sikkerhedsseler er i god stand og er ikke beskadiget eller snoet
● eventuelle løse genstande i køretøjets kabine opbevares i lastområdet (bagagerummet)
● vinduerne og interiøret er rene
● køretøjet har tilstrækkelig benzin til at vare i løbet af lektionen (minimumskrav - en kvart tank)
Er biler med automatgear lettere at køre?
Når du er klar, arrangerer din Safe Drive-instruktør din test for dig mod betaling af transportgebyret. Alternativt kan du ringe til vores centrale reservationskontor, give os dine elevers tilladelsesnummer og betalingsoplysninger, så arrangerer vi din test. Du kan booke en test direkte med Transport, men der er ingen garanti for, at din specifikke instruktør er tilgængelig på det tidspunkt.
Hvordan bestiller jeg min køreprøve
Når du er klar, vil din Safe Drive-instruktør arrangere din test for dig mod betaling af transportgebyret. Alternativt kan du ringe til vores Central Booking Office, give os dine elevers tilladelsesnummer og betalingsoplysninger, så arrangerer vi din test. Du kan bestille en test direkte med Transport, men der er ingen garanti for, at din specifikke instruktør er tilgængelig på det tidspunkt.
Hvor mange lektioner skal jeg lære at køre?
Dette afhænger af individet, da hver elev har forskellige evner, behov, niveauer af erfaring og forskellige muligheder for at øve. Vær opmærksom på alle, der "citerer" et antal lektioner over telefonen, da det er umuligt uden først at vurdere dine nuværende kvalifikationsniveauer. Når en af vores kørelærere har vurderet dit nuværende færdighedsniveau, din evne og har konstateret, hvor meget øvelse du kan få mellem lektionerne, vil vi kunne give dig et nøjagtigt skøn. Husk, at du aldrig kan få for mange lektioner, da jo mere professionel træning du har, desto sikrere bliver du inden du går solo.
Skal jeg lære at køre i en automatisk eller manuel bil?
Beslutningen om at lære i en automatisk transmission eller en manuel bil afhænger af mange faktorer, herunder personligt valg, færdighedsniveau, selvtillid og de biler, du er i stand til at øve dig i. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at hvis du får din licens i byen i en automatisk bil; du har ikke tilladelse til at køre en manual, før du har bestået en praktisk test med City Transport i et manuelt køretøj.
Hvornår vil jeg være klar til den praktiske teoriprøve?
Denne tidsramme vil variere for absolut alle studerende. Du er klar til den praktiske køreprøve, når du kan køre trygt og konsekvent uden hjælp fra din Safe Drive-instruktør. Når du nærmer dig, kører din instruktør dig gennem en mock-test for at demonstrere, hvilket stadium du er i.
Hvorfor skal jeg øve mig på at køre?
Kørsel indebærer at kombinere teori med fysiske færdigheder og vurdering. Øvelse er vigtig, og jo mere øvelse du har, jo færre antal professionelle køreundervisning kan det være nødvendigt at være på den standard, der kræves for at bestå testen. Øvelse er afgørende, og kravet er, at en ny chauffør har 100 timers logbogserfaring inden han sidder til deres praktiske køreprøve.
Hvordan finder jeg en køreskole?
Du finder en køreskole eller kørelærer i dit område ved at vælge menupunktet Find køreskole, og derefter enten bruge kortet eller søgefunktionen til at specificerer din søgning.
Hvordan generhverver jeg mit kørekort?
Har kørekortet været frakendt, skal det generhverves, før et nyt kan udstedes. Man skal op til en ny køreprøve, d.v.s. aflægge og bestå, både en teori- og praktisk prøve. Man henvender sig på en køreskole og modtager både teoretisk og praktisk undervisning, inden ny køreprøve aflægges. Køreundervisningen må dog tidligst påbegyndes 3 måneder før frakendelsestidens udløb.
Skal jeg på et køreteknisk kursus?
Ja, hvis du skal erhverve kørekort for første gang, er det obligatorisk med et kursus på et køreteknisk anlæg. Efter de indledende øvelser på den lukkede øvelsesplads (kravlegården), fortsætter de praktiske øvelser på almindelig gade og vej, og skal afsluttes med et kursus i køreteknik på et godkendt køreteknisk anlæg. Tidsforbrug ca. 4 ½ time.
Hvordan får jeg et erhvervskort (taxi kort)?
Læs mere her
Hvad er en kontrollerende prøve?
En kontrollerende køreprøve er identisk med den teoretiske og praktiske prøve, der aflægges af personer, der ikke tidligere har haft kørekort.
Kan mit udenlandske kørekort ombyttes i Danmark?
Udenlandske kørekort kan ombyttes i Danmark, hvis de er erhvervet i et land, hvor uddannelseskravene er nogenlunde på højde med de danske krav. Er der tvivl om dette, kan myndighederne kræve, at den pågældende aflægger og består en kontrollerende prøve først. Se mere her: http://www.fstyr.dk
Kan mit udenlandske kørekort ombyttes i Danmark?
Udenlandske kørekort kan ombyttes i Danmark, hvis de er erhvervet i et land, hvor uddannelseskravene er nogenlunde på højde med de danske krav. Er der tvivl om dette, kan myndighederne kræve, at den pågældende aflægger og består en kontrollerende prøve først. Se mere her: http://www.fstyr.dk
Skal jeg på manøvrebane (kravlegård)?
Den teoretiske og praktiske undervisning skal være integreret, hvilket vil sige, at man umiddelbart efter en teorilektion skal gennemgå de samme regler i en praktisk kørelektion. Den praktiske undervisning skal starte på en godkendt lukket øvelsesplads, hvor eleven befinder sig alene i bilen og gennemfører en række nærmere beskrevne øvelser. Tidsforbruget på den lukkede øvelsesplads vil normalt være fra 3 til 5 timer.